diumenge, 20 de juliol del 2014

PASTÌS DE CEBA


Continue aprofitant la verdura de la meua horta i hui li toca a la ceba. Per això de la calor, prepararem un pastis senzillíssim que podem deixar en la nevera per a quan tornem de la platja.

Ingredients per a un motle de 25 a 30 cm

2 cebes
60 g formatge cabra esmicolat
150 ml de llet
2 ous
150 ml. de nata
1 làmina de pasta fullada
Oli d'oliva
Sal

La primera cosa que hem de fer és calfar el forn a 180º. Tallar les cebes en juliana fina i sofregir-les en una cassola a foc lent fins que estiga transparent. Salar-la i deixar-la reposar uns moments. Mentrestant, en un bol, batrem els ous, salar-los lleugerament, afegir la llet i la nata i mesclar bé. És el moment de tirar també la ceba escorreguda. En un motle de forn d'uns 25 o 30 cm de diàmetre, col•locar paper antiadherent o bé greixar, forrar amb la lamina de pasta fullada i retallar els trossos sobrants. Buidem el contingut del bol, repartim per damunt els trossos de formatge de cabra i fiquem en el forn durant uns 25 minuts. Transcorreguts els quals comprovarem que està acabat si al punxar amb el tenidor, ho traiem net. Desemmotlar, deixar refredar i llest per a menjar. Senzill veritat?"