Google+ Followers

diumenge, 1 de juny de 2014

ENSALADA DE TOMAQUES SEQUES I CREÏLLES


A estes altures no vos descobriré res de nou si vos dic que una ensalada pot abellir-nos tant a l'estiu com a l'hivern. Podem fer-les nutritives i saboroses triant sempre productes frescos i de temporada i si agreguem ingredients alts en hidrats de carboni com la creïlla, podem inclús convertir-les en plat únic. Heus ací un exemple de com prepararne una usant un ingredient tan habitual en la cuina mediterrània com és la tomaca seca.

Ingredientes per a 4 persones:

700 g de creïlles
5 tomaques secs
2 cebes tendres
1 pimentó verd mitjà
4 cogombrets en vinagre
12 olives negres (sense os)
2 cullerades de tàperes
1 ramellet de jolivert
2 dents d'all
2 cullerades de vinagre
Oli d'oliva
Sal

Per a aquells que no vos agrade el gust fort de la ceba, podeu pelar-la, tallar-la en trossos xicotets i deixar-la un parell d'hores amb aigua, un bon doll de vinagre i sal. Posar a coure les creïlles en una cassola amb aigua fins que estiguen blanetes. Una vegada fredes, pelar-les i tallar-les en trossos mitjans. Les tomaques seques caldrà deixar-les uns 10 minuts en aigua tèbia per a què es rehidraten. (Si són dels que estan conservades en oli, no cal). En el morter prepararem una vinagreta amb els alls picats, el jolivert, oli, vinagre i sal. Tallarem el pimentó i els cogombrets en trossos xicotets. Les olives les trossejarem també. En una safata o plat gran tirarem tots els ingredients, mesclarem bé i regarem per damunt amb la vinagreta. Més senzill impossible