Google+ Followers

diumenge, 11 de maig de 2014

ARRÒS AMB POTA DE VEDELLA


Hui és d'eixos dies que un se sent satisfet amb el que ha fet. Totes les receptes d'este blog han sigut elaborades per mi i puc assegurar-vos que no les publique fins no estar content del resultat. Algunes receptes les he hagut de fer inclus mes vegades. Hui, no obstant això, m'ha sorprés este arros. Fins a la meua filla, que moltes vegades en compte de menjar, furga en el plat, no és que se l'ha acabat tot si no que fins ha repetit. I això que es tracta d'un arròs dels que açi diem “contentòs”

Per a 4 persones ens farà falta:

1 kg de pota de vedella
1 botifarra
1 xoriço
350 grs. d'arròs
200 grs. de cigrons (ja cuits)
900 cl de caldo de bullir la pota
3 dents d'all
3 cullerades soperes de tomaca fregida
Oli d'oliva
Colorant
2 fulls de llorer
Pebre negre
1/2 de ceba
Sal

La primera cosa que hem de fer és posar a bullir la pota de vedella junt amb un pessic de pebre i uns fulls de llorer. Com requerix d'una cocció de dos o tres hores com a mínim, podeu accelerar el procés, fent-ho amb l'olla exprés. Una vegada ben bullida, colar i reservar el caldo. El treball més laboriós ve ara ja que, abans de que es refrede del tot, hem de desossar la carn i tallar-la en trossos xicotets. Pelar i picar els alls, pelar i tallar ceba en trossos xicotets. Llevar la pell de la botifarra i el xoriço i esmicolar tot l'embotit. Calfem oli en una cassola de fang i sofregir la ceba i els alls. Quan comence a agafar color agregar l'embotit. Sofregir també, agregar la tomaca fregit i mesclar bé. És el moment d'afegir la carn, els cigrons olles i l'arròs. Li donem un parell de voltes a tot i reguem amb el caldo bullint. Quan comence a bullir altra vegada, tirar colorant i sal i deixem coure a foc mitjà uns 20 minuts fins a que es consumisca el caldo. Mentres hi haja caldo caldrà remenar de tant en tant ja que al ser gelatinosa la carn se'ns pot apegar l'arròs al fons de la cassola