dimarts, 19 de març del 2013

CAVALLES EN OLI


Fa uns dies vaig veure en la pescateria cavalles fresques a poc més de 2 eurets el quilo i vaig comprar un parell d'elles. Com a peix blau que és, la recomanen per a evitar malalties cardiovasculars ja que disminuïx els nivells de colesterol i de triglicéridos i fa la sang fluida. També té inconvenients com el seu contingut en purina que no la fa apta per als que patixen de gota. Vos recorde que la cavalla de seguida mostra signes de falta de frescor pel que vos aconselle triar aquelles que tinguen la pell brillant. Des del punt de vista gastronòmic que és el que més ens interessa, podem dir que admet moltes formes de guisar-la, a la planxa, al forn, fregida o com hui, simplement bullida i posada en maceració en oli per a utilitzar-la com a aperitiu.

Els ingredients són:

2 cavalles bén fresques
Un bon dollet de vinagre
4 fulles de llorer
Pebre negre en gra
Oli d'oliva
Sal

Atés que la cavalla té molta espina, és recomanable utilitzar la part des d'on acaben les agalles fins a la cua i tallar-la en trossos d'uns 5 cm de grossor, pero si voleu estalviar y la utilitzeu tota, a excepció del cap clar està, tampoc passa res. En una cassola posarem a calfar aigua ben salada i amb un bon doll de vinagre i quan alce el bull, ficarem els trossos de cavalla durant uns 8 o 10 minuts com a màxim. Retirar-la de l'aigua i reservar. Una vegada s'haja refredat i ajudant-nos de la punta d'un ganivet, llevarem la pell. Separar els lloms deixant-los nets d'espines. Amb atenció que no se'ns desfacen, els col·locarem en un pot, si és possible de vidre, junt amb el llorer i els grans de pebre i els cobrirem d'oli totalment. Deixar macerar uns dies i ja teniu l'acompanyament per a un bon vi blanc fresquet.