dissabte, 23 de març del 2013

ARRÒS CALDÓS AMB SÉPIA I FAVETES


En este blog ja hem fet alguna vegada arròs caldós amb sépia, però com ara és temporada de faves i encara hi han carxofes, m'he fet amb una sépia i prepararé una variant d'aquell arròs.

Ens farà falta:

1 sépia mitjana
2 carxofes
8 faves tendres
1 creïlla xicoteta
300 g arròs
2 tomaques
Jolivert
100 g  pimentó roig
2 litres de caldo de peix
Safrà
3 dents d'all
Oli
Sal

Netejar la sépia, tallar-la en trossos xicotets. Fer el mateix amb el pimentó i la creïlla. Pelar i picar alls i tomaques. Llevar els fulls externes de les carxofes, tallar  tija i  puntes i trossejar en quarts. Desgranar les faves. En una cassola de ferro calfar oli i sofregir la sépia prèviament salada. Després continuem amb el pimentó, les carxofes, la creilla y perultim les faves  . És hora de tirar la tomaca, l'all i el jolivert picats. Una vegada tot sofregit, afegir  el caldo, sal i safrà i deixar coure uns 30 minuts a foc lent. Tirar l'arròs, rectificar de sal si fera falta i coure 18 minuts més i foc mitjà. Servir de seguida.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies per la recepta. Aprofitant que tenia faves del mercat, he trobat aquesta recepta i ens ha quedat un arròs boníssim.
Salutacions des del Penedès!

jordi