diumenge, 27 de febrer del 2011

RAP TORRAT

En este blog ja hem provat el rap de diferents formes, amb arròs caldós, guisat, amb paella i també ens hem menjat el seu fetge. El rap, hui en dia, apareix en la majoria dels restaurants i d’ell s'aprofita tot. El seu gran cap és utilitzat per a caldos i sopes i la carn de la resta del cos per al que hem comentat abans. Hui provarem el rap en la seua forma més simple i, probablement també, la més sana. Unicamente anem a torrar-ho.

Per a 4 persones

1.5 kg lloms de rap
2 creïlles
Un ramell de jolivert
2 alls
Oli d'oliva
Sal
1 llima
Verdura saltejada (opcional)

Preparar en el morter un picada amb all, jolivert i sal. Netejar el rap de pells de manera que no quede cap ja que hi ha la possibilitat que al torrar-ho es contraga i ens deixe la carn dura. Tallar els lloms en trossos mitjans. Assaonar. Mentres coure en aigua i sal les creïlles i quan estiguen fredes, pelar-les i tallar-les en gallons. Precalfar el forn al màxim. Calfar la planxa, mullar lleugerament els medallons de rap amb un poc d'oli i marcar-los apenes. Agafar una safata de forn, ficar els trossos de rap dins, tirar-li el picada per damunt i ficar en el forn uns 5 o 6 minuts Servir en un plat gran junt amb les creïlles i, si es vol, un poc de verdura saltejada. Un rosadet no molt fred li farà bona companyia.

1 comentari:

orquidea59 ha dit...

Kiko, quin platet mes bó.
Besets