diumenge, 7 de novembre del 2010

CEBES TENDRES AMB ANXOVES

El que vaig a presentar-vos hui és un plat tan senzill en la seua elaboració com interessant en la seua degustació. Ho vaig veure per primera vegada fa uns 15 anys en un conegut restaurant de la zona i vaig quedar gratament sorprés pel contrast de sabors. L'únic secret que té este plat és que els seus ingredients siguen de bona qualitat. Per un costat triarem aquelles cebes tendres que tinga ben llisa i fresca la part superior verda, és a dir, que no estiga pansida i que no siguen molt grosses (que s'assemblen mes a un porro que a una ceba). Les anxoves, procureu que siguen de bona grandària i netes d'espines. Finalment, l'oli que siga d'oliva, per descomptat i verge extra.

Ingredients.

3 cebes tendres
5 anxoves
Oli oliva
Sal

Tallar les arrels de la base de les cebes i les puntes de les tiges verdes. Llevar la primera capa i netejar-les. Si veguem que són molt grosses també podríem tallar-les per la mitat (en vertical). En una paella gran o planxa que es puga tapar col·locar les cebes, afegir un poc de sal i deixar-les a foc lent i tapades. Anar girant-les per a què es coguen per tots els costats. Una vegada torrades, (tardaran entre 10 i 15 minuts depenent de la potència del foc), col·locar-les en un plat gran, posar les anxoves per damunt i regar amb un bon doll d'oli d'oliva. Se suposa que les anxoves li van a donar la sal que li falta, però atés que la ceba tendra és prou més dolça que la normal, és possible que necessiteu afegir un poc. Més senzill impossible.

3 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Jo ho faig amb calçots, i està boníssim. Com que la ceba tendra i el calçot són cosins germans ha d'estar ben bo, també!
PTNTS
dolça

El pare ha dit...

Mentre anava llegint la recepta he pensat el que ha comentat la Dolça, per aquí és més fàcil trobar calçots que cebes tendres tan primes. No ho he tastat mai però fa molt bona pinta.
Caldrà fer-ho.
Salut.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Sencill si però un plat boníssim...mira per on ja se que soparé avui :) petonets