diumenge, 18 d’octubre del 2009

RAP GUISAT


El rap és un peix molt apreciat en cuina. A mi especialment m'encanta ja que amb ell podem elaborar gran quantitat de receptes marineres i a més, donada la seua estructura òssia, pot ser menjat perfectament per xiquets i majors poc amants del peix amb espines. A pesar que el cap ocupa la major part del cos i que esta només servix per a preparar excel·lents caldos, crec que val la pena pagar el preu que ens demanen en el mercat, especialment si es tracta dels que tenen la panxa fosca o de color gris, la carn dels quals és inclús mes fina que la de la resta dels seus congèneres. Hui anem a preparar-ho amb creïlles, ametles i pa fregit.

Per a 4 persones

6 cues de rap
16 cues de gamba
¼ kg de tomaca triturada
16 ametles
3 creïlles
½ godet vi blanc
½ litre caldo peix
3 alls
6 llesques pa de barra
Un ramell de jolivert
Pebre blanc
Oli d'oliva
Sal

En una paella xicoteta calfar oli i sofregir les ametles pelades i les llesques de pa. Deixar-les sobre paper absorbent perquè solten l'oli. Una vegada freda tirar-les en el got de la batedora junt amb els alls pelats, el jolivert i un dollet de vi blanc. Triturar tot fins a aconseguir una pasta espessa. En una paella gazpachera sofregir les creïlles trossejades i després afegir la tomaca. Quan comence a enfosquir-se, agregar, el contingut del morter, una mica de pebre, les cues de rap prèviament salades i el caldo de peix en quantitat suficient com per a cobrir-ho tot. Afegir colorant, salar i deixar coure fins que la carn del rap comence a separar-se de l'os (tardarà aproximadament uns 15 minuts). Un parell de minuts abans d'apagar el foc, afegir les cues de gamba