dissabte, 3 de gener del 2009

FIDEUA CAMPELLERA

Este plat típic de la població del Campello és una varietat de la clàssica fideua de marisc que podem trobar en qualsevol restaurant de les nostres costes.

Per a 4 persones ens farà falta:

400 g de fideu (especial de fideua)
150 g emperador o mer (pot ser congelat)
100 g de cues de gamba pelades (poden ser congelades)
1 pimentó roig
1 sépia
1 nyora
5 dents d'all
1 tomaca madura
1 + 1/4 litre de caldo de peix
Oli
Sal
Safrà




Netejar la sépia i tallar-la en trossos xicotets. Trossejar la nyora i tallar el pimentó roig en tires per a després adornar. Pelar i picar la tomaca i les dents d'all i per ultim tallar el peix en daus. En una paella gazpachera fonda (de la de 2 anses), abocar un godet d'oli d'oliva i sofregir a foc lent els alls pelats i la nyora. Reservar. Continuem amb la sépia i els pimentons que també guardarem. Finalment i sempre amb el mateix oli, sofregir la tomaca i despres els fideus als què donarem unes quantes voltes. Picarem mentres en el morter, amb un poc de sal, els alls i la nyora. Quan els fideus comencen a prendre color, afegir el caldo bullint, la picada del morter, la sépia i pujar el foc. Quan comence a bullir, donar-li el punt de sal i deixar coure uns 5', després afegir el safrà i repartir per damunt el peix, les gambes i adornar amb els trossos de pimentó que havíem reservat. Continuarem fins que el fideu estiga cuit. No haurem de deixar que desaparega del tot el caldo ja que ha de quedar-se un poc melós.