Els ingredients per a 4 persones són:
1 quilo de polp fresc.
3 penques
1/2 quilo de creïlles.
3 alls
1 ceba.
1 cullerada pebre roig
1/2 got d'oli d'oliva.
2 branquetes de jolivert
Sal
1 godet vi negre.
3 fulles de llorer
½ cullerada (de les de café) de xocolate
½ cullerada (de les de café) de farina
1 llima
Coure el polp en un calder a foc lent amb ½ got de vi negre fins que estiga quasi fet. (Pense-ho que després continuarà coent amb el guisat). Netejar, esfilagarsar, tallar i bullir en aigua i unes gotes de llima, les penques en un altre calder. Refrescar-les amb aigua i gel. En la cassola que anem a cuinar el polp posem en cru l'altre ½ got de vi negre, l'oli, el llorer, el jolivert picat, els alls esclafats, la creïlla i la ceba pelades i tallades a trossos, el polp també trossejat, les penques, el pebre roig i sal. Afegir aigua o caldo d'haver cuit el polp fins quasi cobrir els ingredients. Deixar coure a foc fluix uns 20 minuts fins que la creïlla este cuita. Tirar la farina i el xocolate en un got al què afegirem un poc de caldo, mesclar i incorporar a la cassola a fi que espessisca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada