diumenge, 15 de febrer del 2015

ARRÒS AL FORN AMB SOBRES DEL PUTXERO


En este blog ja hem vist diferents maneres d'aprofitar les sobres del putxero. Hem fet paella, fideua, hem preparat un arròs melós i hui, anem a menjar-nos un arròs al forn. Poc puc afegir al que ja hem comentat així que veurem que ens farà falta.

Per a 4 persones:

Sobres del putxero (carn, cigrons, cansalada, verdura etc)
300 g d'arròs
800 cc de caldo de putxero
1 tomaca madura
4 dents d'all
Safrà
Oli d'oliva
Sal

Connectarem el forn a temperatura maxima (250º). Posar a calfar el caldo. Calfem oli en una cassola de fang i sofregim els alls sencers i la tomaca pelada i picada. Quan esta ultima comence a agafar color, afegir les restes del putxero i mesclar bé. De seguida tirem l'arròs i li donem a tot unes quantes voltes. Reguem amb el caldo bullint, afegim el safrà, rectifiquem de sal si fera falta i ficarem la cassola en el forn. Baixar la seua temperatura a 200º i anar vigilant fins que se'ns acabe el caldo i l'arròs quede sec. Depenent del tipus de forn, tardarà mes o menys una mitja hora o un poquet mes. Vos recorde que el fang aguanta molt la calor, per la qual cosa haurem de servir l'arròs de seguida per a evitar que continue coent i se'ns passe. Un vi negre decent serà bona companyia per a este plat. A disfrutar.