Google+ Followers

dissabte, 6 de setembre de 2014

PASTÍS DE CARABASSETA



Tinc tomaques i carabassetes "de castic" i a casa ja no sabem que fer amb elles. Per això i a pesar que ja hem preparat en este blog un parell de pastissos de carabasseta, hui faré un altre.

Per a 4 persones

3 ous
3 tomaques (poc mas de ½ kg)
1 ó 2 carabassetes (3/4 kg aprox.)
100 ml de llet
¼ kg de tallades de pit de titot
Formatge en tallades per a fondre
Pebre negre
Mantega
Sal


Precalfar el forn a 180º. En una cassola calfarem aigua amb sal. Tallar en lamines de poc més poc menys ½ cm de grossor la carabasseta. Quan l'aigua comence a bullir, escaldar-la durant 1 minut. Reservar i escórrer bé. Pelar les tomaques i tallar-les en làmines fines també. Agafar un motle de forn (d'uns 5 cm de fondo) i greixar-ho bé amb la mantega. En un bol batem els ous, la llet, pebre mòlt i un pessic de sal. Col•loquem una base de carabasseta, després, una capa de rodanxes de tomaca damunt, salar. Col•loquem una capa de tallades de pit de titot. (Si són molt fines és convenient posar dos) i per ultime una de tallades de formatge. És el moment de tirar la mitat del contingut de bol i remenar bé perquè l'ou i la llet es repartisquen uniformement. Posem una altra capa de carabasseta i repetim l'operació. Capa de tomaca, sal, titot i formatge. Acabem amb l'altra mitat del contingut del bol. Ficar en la part baixa del forn durant uns ¾ d'hora. Traure, deixar refredar almenys mitja horeta, desemmotlar i a la taula. Probablement, quan apagueu el forn, tindreu la sensació que no s'ha quallat encara però és que la carabasseta solta molta aigua amb la calor i si esperem que desaparega segurament se'ns quallarà massa i ens quedarà el pastís molt sec.