dilluns, 10 de juny del 2013

ESGARRADET


El plat de hui no podia, de cap manera, faltar en este blog  ja que és un dels més típics de la nostra terra. Te diferents noms segons la zona en què ens trobem; Esgarradet, espencat, torrat,  mullador etc. i es tracta, ni més ni menys, d'un plat molt apropiat per als dies d'estiu que només abellixen coses fresques. No requerix de cap mestria especial per a la seua elaboració, Qualsevol persona és capaç d'obtindre un excel·lent resultat ja que els ingredients són ben simples i de molt fàcil adquisició

Ingredients:

 2 cebes
2 pimentons rojos (de carn grossa)
2 pimentó verd (de carn grossa)
3 tomaques madures
2 albergines
Tonyina en oli (també pot ser amb abadejo o moixama)
Oli d'oliva
4 dents d'all
 Sal

Netejar bé la verdura i col·locar la en una bandeja. Regar-la amb oli d'oliva, ficar-la en el forn precalfat a 180º durant aproximadament uns 35 o 40 minuts (depenent del forn) i anar donant-li la volta per a evitar que es creme, fins que estiga cuita. S'ha de tindre en compte que les verdures necessiten diferent  temps de cocció, primer es farà la tomaca i la ceba i el que més costarà és l'albergina i el pimentó. Traure-la del forn, tapar-la amb un drap (açò ajudarà a fer que la pell se separe de la carn) i quan s’haja refredad,  llevar-li el peduncle i la pell,  trossejar-les amb les mans a tires (d'ací el nom d'esgarrat) . La tomaca i la ceba es trossegen normals. Esmollar la tonyina (o tallar uns trossos de moixama o d'abadejo) i esmicolar-ho també. Tallar les dents d'all en trossos molt xicotets. És hora de mesclar-ho tot en una safata, assaonar i regar amb un bon oli. El plat pot preparar-se amb unes hores d'antelació però és recomanable que, almenys l'all, ho mesclem quan anem a posar-ho  a taula.