diumenge, 19 de maig del 2013

TRUITA D'ALBERGINA


L'albergina és una de les hortalisses més usades en la cuina mediterrània. Ja l'hem preparat en este blog de formes diferents: fregides, en escabetx, en pastís i hui farem una truita. El plat no és que tinga molt mèrit i crec que qualsevol dels  què seguiu este blog, amb els ulls tancats, seria capaç de preparar una. Només vull comentar-vos que molta gent es queixa que se li queda prou oliosa pel que vaig a recomanar-vos un truc per a aquells que no són molt partidaris del gust de l'oli.

Necessitarem:

Una albergina mitjana
1 dent d'all
3 ous
Oli
Sal
  
Tallarem l'albergina en làmines no molt grosses i la posarem a coure en aigua bullint amb sal i anirem punxant-la de tant en tant fins que la vegem blaneta. Crec que amb 12 o 15 minuts serà prou) . La deixarem escórrer durant una estona perquè solte tota l'aigua. Pelar l'all, laminar-ho i ho donarem un parell de voltes en una paella amb oli. Afegir l'albergina ben escorreguda i donar-li també unes voltes a foc mitjà. En un bol batrem els ous i afegirem un pessic de sal. Buidar el contingut de la paella en el mateix bol i mesclar bé. Abocar la mesclaa una paella en què haurem calfat unes gotes més d'oli perquè no se'ns apegue. Ja només ens queda esperar uns minuts perquè es vaja quallant, li donarem la volta i repetirem l'operació per l'altre costat fins que tinguem la truita totalment feta. La podem menjar freda o calenta

1 comentari:

Unknown ha dit...

Es una bona idea aixó de bullir-la abans de cuallar la truita!!!... a casa sempre la fregim, i es veritat que absorveix molt d'oli, segur que ho probaré
Ahhh, quan puguis, pasa pel meu blog a recollir un parell de premis.
http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2013/05/tanda-de-premis.html
Ptons i Salut!!!
Lourdes.