He de reconéixer que el plat de hui és un monument a l'estalvi. Com faig sempre, vaig eixir a comprar sense tindre molt clar que era el que faria. M'agrada sempre pegar un passeig pel mercat o pel l'hiper i, segons el que hi haja fresc, bé siga carn, peix o verdura, decidisc que preparar. Hui ha sigut l'excepció. He passat per al puesto del peix i veig unes sépies fresques amb una pinta increïble a molt bon preu, gambons mitjans en oferta i unes galeres de bona grandària i sense freses, també a preu excepcional i no ho he dubtat. Amb això i amb quatre coses que tènia al rebost, he preparat la següent caldereta que estic segur serà del gust de tots. Dels ingredients poc puc comentar que no sapieu.
Per a 4 persones
1 kg de sépia
4 galeres
4 gambons
28 cues de gamba
2 creïlles mitjanes
1 ceba mitjana
3 dents d'all
2 tomaques madures
2 fulles de llorer
1/2 pimentó roig
150 cc de vi blanc
½ litre aigua (o millor caldo peix)
Safrà
1 culleradeta de les de café de pebre roig dolç
Pebre
Oli de oliva
Sal
Si teniu traça a netejar les sépies, és la primera cosa que cal fer. Si no, li ho demaneu a la peixcatera. Una vegada netes, tallar-les en daus i salar-les. Pelar les creïlles i “trencar-les” en trossos xicotets. Pelar i picar les tomaques. Tallar en daus el pimento. Pelar i picar alls i ceba. En una paella prou gran, calfar oli i sofregir junt amb les fulles de llorer, alls i ceba. Afegim creïlles i pimentó. Continuem amb la sépia i tomaca. Sofregir tot durant una estona. Afegim el pebre roig, donem unes voltes, salpebrem i reguem amb el vi blanc. Deixem coure uns minuts i tirem l’aigua fins que quede tot cobert. Deixar coure a foc mitjà fins que la sépia estiga blaneta. (Uns 20 minuts poc mes o menys). Uns 5 minuts abans d'apagar el foc i sempre amb un poc de caldo, tirem les cues de gamba, galeres i gambo. Llest. Només vos falta un bon tros de pa per a mullar i un vi blanc sec i fresc per a acompanyar.
3 comentaris:
Bon dia Kiko,
Estic d'acord amb tu en la manera d'anar a comprar, sense massa idea prefixada.
Aquesta caldereta és esplèndida i segur que molt saborosa. Les galeres ho són molt.
Salut!
Una caldereta "genial"
Molt i molt bóna aquesta caldereta!!!
Una abraçada
Joan i Sara
Publica un comentari a l'entrada