diumenge, 11 de setembre del 2011

ESPET


Hui vos porte un peix que si bé entre els pescadors esportius és prou popular, en la cuina té pocs adeptes ja que la seua carn el blaneta i té un gust prou fort. A pesar que alguns el criden la barracuda del Mediterrani i són de la mateixa família, crec que no cal confondre'ls. La primera sol ser més gran, solitària i agressiva. L'espet, en canvi, sol veure's en bancs de més de 100 individus i la seua dimensió sol ser més xicoteta. Es diu que va entrar en el Mediterrani a través del Mar Roig quan es va construir el Canal de Suez. Té un preu tan barat que antigament se li coneixia com el lluç dels pobres. A pesar de tot, jo ho he provat a la planxa o en la barbacoa i puc assegurar-vos que no crec defraude a ningú.


Este va ser el meu sopar l'altre dia

1 espet d'uns 40 cm aprox.
Oli d'oliva
2 culleradetes pebre roig dolç
1 dent all
Un ramellet de jolivert
Sal


Netejar i salar el peix. Tallar-ho en trossos d'uns 5 o 6 cm. En el morter picar l'all, el jolivert, el pebre roig i un pessic de sal. Agregar l'oli i mesclar. Calfar la planxa, tirar un poquet d'oli i torrar els trossos de peix. Si optàreu per la barbacoa, és millor torrar el peix sencer i després trossejar-ho. Col•locar en un plat i regar-ho amb el contingut del morter. Més fàcil, impossible

1 comentari:

Amadeu ha dit...

Hola Quico, salut que haja.
Enhorabona per la feina tan interessant que ens mostres.
M'agradaria puntualitzar una coseta en relació a l'espet.
Les espècies ESPET i BARRACUDA són la mateixa. En la nostra llengua nomenem ESPET i en castellà de Múrcia i Andalusia ESPETÓN. La paraula BARRACUDA és forana i es va començar a utilitzar en veure els documentals de Cousteau i els seus submarinistes. Posteriorment els pescadors esportius d'altura capturen espets grans al curricà i dessignen ja els espets grans com a barracudes.
Per si a algú li interessa, al XABIA AL DIA hi ha l'apartat dels peixos per consultar i saber-ne més.

Salut i força.

Amadeu.