divendres, 24 de juny del 2011

PASTIS DE CARABASSETA

Anit em comentava la meua bona amiga Maria Roselló que ja no sap que fer amb tant de carabasseta. I és que això de tindre familiars i amics aficionats a l'horticultura té els seus avantatges i també l'inconvenient que algunes vegades arrepleguem molt més del que podem consumir. Així que este matí he pensat a preparar alguna cosa que portara carabasseta i com hui és festiu ací a Xàbia, he usat allò que més a mà tenia i que és:

2 carabassetes mitjanes
3 creïlles mitjanes
½ kg cues de gamba congelades
3 ous
2 cebes grans i una xicoteta
1 Pot de pimentons del piquillo ( 6 ó 7)
300 ml de nata liquida per a cuinar
2 dents d'all
Anou moscada
Pebre negre en gra
Una culleradeta de sucre
Brandi
Oli d'oliva
Sal

Pelar les creïlles, les dos cebes grans i alls. Tallar finament (millor amb la mandolina) creïlles i carabasseta. Picar la ceba i laminar els alls. En una paella gran amb prou oli sofregir la ceba i els alls. Reservar. En el mateix oli continuem amb la carabasseta i les creïlles. Com les làmines són fines, quasi és volta i volta. Reservem també. Batre els ous en un bol, agregar 200 ml de nata, salpebrar i afegir un poc d'anou moscada. Mesclar bé. Tallar les cues de gamba per la mitat al llarg. Greixar un motle de vidre apte per al forn i col•loquem en el fons una primera capa de làmines de carabasseta, continuem amb una altra de creïlla, una de trossos de gamba i comencem de nou amb carabasseta. Esta vegada repartim la ceba i l'all que em sofregit, una altra de creïlla, una altra de carabasseta, una de gambes. Així anirem alternant fins que arribem dalt i acabem amb una de creïlla. No vos preocupeu si vos sobren d'estes perquè en el mateix oli podeu fregir-les un poc més i fer papes per a l'aperitiu. És el moment de buidar el contingut del bol amb els ous i la nata dins del motle, cobrir bé i ficar en el forn precalfat a 180º durant un mínim de ½ hora. Depenent del gros pot tardar un poc més o menys. Sabrem que està fet si punxem el pastís amb un rosta i ho traiem net. Mentrestant, preparem una salsa d'acompanyament sofregint la ceba xicoteta restant. Quan comence a transparentar, afegir els pimentons del pic els quals empolvorarem de sucre i salarem. Afegim el propi caldo del bot i deixarem sofregir uns 10 minuts. Reguem amb el brandi i deixem que evapore l'alcohol. (també podem flambejarlo si volem). Afegim la resta de nata a la paella, esperem que espessisca un poc i buidem tot el contingut dins d'un got de batedora. Triturem tot fins a aconseguir una salsa homogènia. Ara ja només ens queda tallar un tros de pastís i servir-lo junt amb la dita salsa. Si ho preferiu fred, només cal ficar-ho un estona en la nevera. Bon profit.

4 comentaris:

La Taula d'en Bernat ha dit...

Deliciós! I una bona manera d'aprofitar els carbassons... A mi em passa el mateix amb els tomàquets, en tenim tants que ja no sé com fer-los!!!

Petons!
Anna

Anònim ha dit...

'Ptx causes leukocytosis in people by inhibiting egression of leukocytes through the vasculature, and higher amounts of leukocytosis are associated with an increased mortality rate in infants as a result of pulmonary hypertension. Metal, nonstick cookware, brand title, and cookware sets are only a couple of major decisions you will be faced with.

Also visit my blog post :: www.ezinearticles.gr

Anònim ha dit...

However, small recovery rooms quickly become
cramped storage facilities when each well-meaning visitor brings a gift.

Their duet of "Baby, It's Cold Outside" at the 1958 Academy Awards made People Magazine's listing of "Unforgettable Oscar Duos"-and that of a duo it was.

My website; rays-big-mouth.com

Anònim ha dit...

When suffering from persistent low back pain, and dealing
with the use of hydrocodone, consider discussing the options for secondary and tertiary levels
of ache management including epidural steroid injections and physical therapy.
Basically, if a disc is swollen then this style of
therapy is really a achievable solution for allowing pressure for
being taken off the disc and reducing swelling.


my weblog best inversion Tables