Per a 4 comensals haurem d'aprovisionar-nos de:
250 g de fideus grossos
300 g de bolets variats
2 confits d'ànec
2 medallons de foie cru
100 g de tomaca natural triturada
2 culleradetes (de les de café) de pebre roig dolç
Safrà
Caldo d'au o de pollastre (doble quantitat que de fideus)
1 ceba mitjana
Sal
Llevem el greix dels confits i el reservem. Llevem la pell i els
esmicolem. Pelem i piquem la ceba. Encenem el foc de la paella i en compte de
tirar-li oli, calfarem el greix dels confits que havíem reservat. Una vegada estiga
calent, li donarem un parell de voltes als medallons de foie i els retirarem i
reservarem. És el moment de pochar la ceba i quan comence a daurar-se, tirarem
la carn de l'ànec esmicolada, els bolets nets i trossejades i sal i li donarem
unes poques voltes. Continuem amb la tomaca i sofregirem bé remenant de tant en
tant perquè no es creme. Mentres tallarem els medallons de foie el més fi
possible i calfarem el caldo de pollastre o au (jo he calfat poc més d'un litre
perquè hem cuinat amb una paella un poc més gran del que corresponia i té més
evaporació). Una vegada sofregida la tomaca tirem el pebre roig, remenem i tot seguit
regarem amb el caldo. Quan comencé a bullir, tirarem el safrà i els fideus i
deixarem coure uns 5 minuts a foc fort, rectificarem de sal si fera falta i
després repartirem el foie per tot, abaixarem el foc i deixarem coure uns 5 o 7
minuts més fins que es quede sense caldo i els fideus queden cuits.
Nota. Hi ha qui posa fideus dels de fideua però jo
crec que el fideu normal absorbix més els sabors que estos. Inclús hi ha qui posa
tallarines trossejats xicotet. Que cada un pose el que estime més convenient.
Per a acabar podem acompanyar, ara que és estiu, amb
un bon vi rosat o un negre sense molt de cos, bén fresquet.
Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada