dissabte, 5 de març del 2016

PASTÍS D'ESPINACS


L'espinac és una de les moltes verdures que els àrabs ens van donar a conéixer i que ademés de tindre unes magnifiques propietats nutricionals també se les recomana per a dietes, càlculs renals, anèmies, prevenció de malalties en general i, al ser riques en fibra, per a millorar el trànsit intestinal. Podem trobar-les fàcilment durant tot l'any encara que és a la tardor i primavera quan millor estan.

Per a la recepta de hui ens farà falta:

2 bosses de fulles d'espinacs
1 grapat de pinyons
Formatge feta
3 dents d'all
½ ceba
1 llandeta de tonyina natural
Herbes provençals o una altra espècia
2 grapats de panses
1 massa de pasta fullada quadrada
Oli d'oliva
Sal


Quan anem a comprar-les, si les preferim fresques, triarem aquelles amb la fulla brillant i sense taques. Les llavarem, llevarem les possibles restes de terra que tinguen i rebutjarem les tiges si tenen molta fibra o estan dures. Jo he optat pel còmode i he comprat un parell de bosses d'eixes que vénen ja netes i trossejades. Precalfar el forn a 180º. Començarem pelant la ceba i els alls i els picarem molt fins. En una cassola posarem a bullir aigua i sal i escaldarem els espinacs durant un parell de minuts i les escorrerem bé. En una paella amb un poc d'oli sofregirem la ceba i els alls. A continuació tirarem les panses i els pinyons al sofregit, mesclarem bé i li donarem unes voltes. Afegir els espinacs escorreguds, les espècies i un pessic de sal. Remenar. Agafarem una font apta per al forn i estendrem la massa de pasta fullada sobre paper o greixarem el motle per a què no se'ns apegue, Li farem les vores amb els dits i punxarem el fons de la massa per uns quants llocs per a què no infle molt.  Estendre uniformement el contingut de la paella per tota la massa i ficar en el forn uns 10 minuts. Traure la safata, repartir la tonyina esmollat i escorreguda i el formatge per damunt i tornar a ficar uns 10 o 15 minuts més i llest.