L'espinac és una de les moltes verdures que els
àrabs ens van donar a conéixer i que ademés de tindre unes magnifiques
propietats nutricionals també se les recomana per a dietes, càlculs renals,
anèmies, prevenció de malalties en general i, al ser riques en fibra, per a
millorar el trànsit intestinal. Podem trobar-les fàcilment durant tot l'any
encara que és a la tardor i primavera quan millor estan.
Per a la recepta de hui ens farà falta:
2 bosses de fulles d'espinacs
1 grapat de pinyons
Formatge feta
3 dents d'all
½ ceba
1 llandeta de tonyina natural
Herbes provençals o una altra espècia
2 grapats de panses
1 massa de pasta fullada quadrada
Oli d'oliva
Sal
Quan anem a comprar-les, si les preferim fresques,
triarem aquelles amb la fulla brillant i sense taques. Les llavarem, llevarem
les possibles restes de terra que tinguen i rebutjarem les tiges si tenen molta
fibra o estan dures. Jo he optat pel còmode i he comprat un parell de bosses
d'eixes que vénen ja netes i trossejades. Precalfar el forn a 180º. Començarem
pelant la ceba i els alls i els picarem molt fins. En una cassola posarem a bullir
aigua i sal i escaldarem els espinacs durant un parell de minuts i les
escorrerem bé. En una paella amb un poc d'oli sofregirem la ceba i els alls. A
continuació tirarem les panses i els pinyons al sofregit, mesclarem bé i li
donarem unes voltes. Afegir els espinacs escorreguds, les espècies i un pessic
de sal. Remenar. Agafarem una font apta per al forn i estendrem la massa
de pasta fullada sobre paper o greixarem el motle per a què no se'ns apegue, Li
farem les vores amb els dits i punxarem el fons de la massa per uns quants
llocs per a què no infle molt. Estendre
uniformement el contingut de la paella per tota la massa i ficar en el forn uns
10 minuts. Traure la safata, repartir la tonyina esmollat i escorreguda i el
formatge per damunt i tornar a ficar uns 10 o 15 minuts més i llest.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada