dissabte, 19 de març del 2016

GUISAT DE SEPIA I TOMAQUES SEQUES



En este blog, a més de com preparar-los, ja hem vist un muntó de plats o entrants que es poden fer amb tomaques seques. (Ensalades, patés, arrossos, guisats, etc) i hui afegirem un més que estic convençut vos va a encantar.

Per a 4 persones.

2 sépies xicotetes fresques
2 cebes (si les preferim tendres llavors 3)
2 alls tendres
2 carxofes
300 g de variat de bolets
1 culleradeta de pebre roig
Oli d'oliva
Sal



Tallar les tomaques seques amb unes tisores i deixar, durant un hora, en un got d’aigua embotellada per a què es rehidraten. Quan dic aigua embotellada em referisc que no siga de l'aixeta ja que a vegades les tomaques absorbixen el gust a cloro que esta puga contindre. Pelar, despuntar i tallar en quarts les carxofes i deixar-les en aigua i unes gotes de llima per a què no s'ennegrisquen. Pelar la ceba i els alls i tallar-los finament. Netejar i tallar les sépies en trossos xicotets. Calfem oli en una cassola i li donem unes voltes a les carxofes escorregudes. A continuació afegim la ceba i els alls i deixem fins que la primera estiga quasi transparent. Afegir llavors les tomaques re hidrades i els bolets. (No tirar l'aigua de les tomaques que després ens farà falta) i deixar fregint uns minuts procurant no se'ns creme. Afegir la sépia, mesclar bé i sofregir durant uns 8 minuts més. Afegir el pebre roig, donar-li unes voltes i regar de seguida amb l'aigua de les tomaques. Deixar coure a foc mitjà durant una mitja hora. Després afegirem un got d'aigua i pugem el foc al màxim fins que comence a bullir. Rectifiquem de sal si fera falta i courem durant mitjà hora més a foc mínim. Una bona barra de pa i una botella d'un bon vi negre de criança no molt fort vos vindrà que ni pintat.