La recepta de hui és
un clàssic en les nostres cuines. Del calamar poques coses podem dir que no
hàgem comentat ja en este blog. La seua versatilitat en la cuina ho convertix
en un dels cefalòpodes més utilitzats en els nostres foguers. A la planxa, amb
arròs, en fideua, amb alls tendres, amb tomaca, fregits i com hui, guisats, no
deixaran indiferents a ningú.
Ens farà falta per a
4 persones:
1 kg calamars
2 cebes
2 dents d'all
2 o 3 tomaques madures
(1/4 kg poc mes o menys)
1 got (dels d'aigua)
de vi blanc
2 sobres de tinta de
calamar
Pebre negre en gra
Sal (al gust)
Oli d'oliva verge
Per a l'arròs bullit
1 tassa d'arròs
2 tasses d'aigua
1 dent d'all
Oli d'oliva verge
Sal
La primera cosa que
hem de fer és netejar bé els calamars i llevar-los els ulls, la boca, la ploma de
dins i, per descomptat, els seus budells. Si podem salvar la bossa de tinta,
l'aprofitarem també. Tallem el calamar en trossos d'uns 4 cm. Pelar les cebes i
tallar-les en juliana. Pelem les tomaques i piquem amb el braç de la batedora.
Calfem oli d'oliva en una cassola i sofregirem la ceba junt amb un poquet de
sal, a foc mitjà durant uns 10 minuts remenant de tant en tant per a evitar que
se'ns apegue. Mentres pelem i piquem els alls que afegirem a la ceba
transcorregut eixe temps. També afegirem la tomaca i continuem uns 10
minuts més. És el moment d'afegir el calamar, salpebrar i mesclem bé
deixant-ho, sempre a foc suau, altres 20 minuts. Agafem el got de vi blanc i
tirem els sobres de tinta. Si hem salvat la bossa del calamar, també la buidem
allí i remenem bé fins a dissoldre-la tota. Ho afegim a la cassola, remenem
i deixem coure fins que espessisca la salsa. Si veiem que al calamar li falta
un poc sempre podem afegir un poquet d'aigua. Doneu-se compte que no hem
posat molta sal i és perquè la tinta en porta prou.
Preparem l'arròs en
una altra cassola calfant una cullerada d'oli i sofregint lleugerament en
ella una dent d'all a què haurem fet un tall. Tirem l'arròs i un pessic de sal. Remenem durant 1
minut i tirem l'aigua. Pugem el foc fins que comence a bullir i després ho deixem
al mínim durant uns 20 minuts. Retirar l'all. Col·locar l'arròs en una tassa,
estrenyem un poc per a què prenga forma i muntem el plat desemmotlant l'arròs
en ell i afegint el calamar en la seua tinta. Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada