Des de el punt de vista gastronomic,
l'elaborar un bon plat, depen mes de la proporcio justa dels seus ingredients
que de la suculencia dels mateixos. Hui anem a vore una recepta en ingredients
que no destaquen per tindre un tast fort, pero el resultat queda sempre molt
equilibrat i en una pinta espectacular. Ademes pot ser plat de Quaresma
perfectament.
Ingredients necessaris:
1 fulla de massa de hojaldre
250 g de bacallar desalat
300 g d'espinacs
15 g de passes
15 g de pinyons
2 dents d'all
100 g de mozzarella
1 culleradeta de pebreroig dolç
2 ous
200 cl de nata
Pebre negre
Oli d'oliva
Sal
Calfar el forn a 180º. Deixar les passes
en aigua tebea per a que se vagen re hidratant. Tallar en unes tisores el
bacallar en trossos menuts. Pelar i picar les dents d'all. En una paella calfar
un poc d'oli i sofregir l'all. Deseguida afegir les espinacs. Al principi mos
semblaran moltes pero despres se queda en res. Agreguem els pinyons i les passes i li donem a tot un parell de voltes. Per ultim, tirem
el pebre, mesclem i reservem tot. Tornem a tirar un poc d'oli i sofregirem
llaugerament el bacallar. Escorrer i reservar tambe. Estendrem el paper que ve
en la massa de hojaldre sobre un mole d'uns 28 cm de diametre, apte per al
forn. A continuacio estenem la massa per damunt i tallem els trossos sobrants.
Jo he utilisat un mole dels que se pot separar el fondo dels laterals pero si
no teniu, es important o colocar paper o ensaginar be en manteca per a evitar
que despres se mos pegue. Punchar la massa del fondo del mole en una forqueta
varies voltes. En un bol batrem els ous, afegirém la nata, salpebrarem,
mesclarém tot be, afegirém als espinacs i el bacallar que haviem reservat, tot
be esmonyit. Tallarém la mozzarella en trossos menuts i afegirém tambe. Una
volta tot be barrejat farcir el mole de manera que quede tot uniformement repartit.
Ficar en el forn durant uns 25 minuts. El temps depen de cada forn i mos deu
quedar la massa rossejada i la barreja be quallada. Traure del forn, deixar
gelar, ho traurem del mole, ho colocarém en una font redona i a la taula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada