divendres, 25 de març del 2016

PASTIÇ D'ESPINACS I BACALLAR


Des de el punt de vista gastronomic, l'elaborar un bon plat, depen mes de la proporcio justa dels seus ingredients que de la suculencia dels mateixos. Hui anem a vore una recepta en ingredients que no destaquen per tindre un tast fort, pero el resultat queda sempre molt equilibrat i en una pinta espectacular. Ademes pot ser plat de Quaresma perfectament.

Ingredients necessaris:

1 fulla de massa de hojaldre
250 g de bacallar desalat
300 g d'espinacs
15 g de passes
15 g de pinyons
2 dents d'all
100 g de mozzarella
1 culleradeta de pebreroig dolç
2 ous
200 cl de nata
Pebre negre
Oli d'oliva
Sal


Calfar el forn a 180º. Deixar les passes en aigua tebea per a que se vagen re hidratant. Tallar en unes tisores el bacallar en trossos menuts. Pelar i picar les dents d'all. En una paella calfar un poc d'oli i sofregir l'all. Deseguida afegir les espinacs. Al principi mos semblaran moltes pero despres se queda en res. Agreguem els pinyons i les passes i li donem a tot un parell de voltes. Per ultim, tirem el pebre, mesclem i reservem tot. Tornem a tirar un poc d'oli i sofregirem llaugerament el bacallar. Escorrer i reservar tambe. Estendrem el paper que ve en la massa de hojaldre sobre un mole d'uns 28 cm de diametre, apte per al forn. A continuacio estenem la massa per damunt i tallem els trossos sobrants. Jo he utilisat un mole dels que se pot separar el fondo dels laterals pero si no teniu, es important o colocar paper o ensaginar be en manteca per a evitar que despres se mos pegue. Punchar la massa del fondo del mole en una forqueta varies voltes. En un bol batrem els ous, afegirém la nata, salpebrarem, mesclarém tot be, afegirém als espinacs i el bacallar que haviem reservat, tot be esmonyit. Tallarém la mozzarella en trossos menuts i afegirém tambe. Una volta tot be barrejat farcir el mole de manera que quede tot uniformement repartit. Ficar en el forn durant uns 25 minuts. El temps depen de cada forn i mos deu quedar la massa rossejada i la barreja be quallada. Traure del forn, deixar gelar, ho traurem del mole, ho colocarém en una font redona i a la taula.