Un dels sabors més tradicionals del nostre
Mediterrani és les de les tomaques seques o deshidratades. Ja vaem explicar en
els inicis d'este blog com assequem al sol les tomaques i la versatilitat que
tenen en la cuina. De fet, els hem usat en ensalades, arrossos, fregits, amb
robellones i en algunes receptes més. Hui prepararem un paté amb ells que estic
convençut vos va a agradar a pesar del seu gust fort.
Els ingredients seran:
90 gr de tomaques seques ja hidratades
15 olives negres (millor sense os)
1 dent d'all
1 culleradeta d'orenga sec
½ culleradeta de pebre negre mòlt
30 ml de vermut
30 ml d'aigua d'hidratar les tomaques
2 anxoves (opcional)
2 anxoves (opcional)
7 ametles torrades
Unes gotes de llima
Una mica de pebre roig dolç
Sal
Oli d'oliva
Un parell d'hores abans de començar a preparar el
paté, deixarem les tomaques seques en una safata amb aigua tèbia per a què es
re hidraten. Mentres trossejarem les olives negres i llevarem l'os si les
haguérem comprat amb ell. Tirarem tots els ingredients, menys les anxoves, en el got de la batedora
i triturarem. Anirem afegint oli a poc a poc fins a aconseguir la consistència
d'una sobrassada. Rectificar de sal si fera falta, tirar-ho tot en un bol i a
la taula junt amb uns trossets de pa per a untar. Jo he posat uns trocets de anxova damunt per acompanyar. Un vi negre amb cos anirà bé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada