diumenge, 17 de juny del 2012

RAP AL FORN


Estic segur que a la majoria de vosaltres vos ha ocorregut alguna vegada el que a mi, hui: Uns amics han vingut a prendre's un aperitiu i han acabat quedant-se a dinar. La recepta que vos presente és ideal per a açò ja que en un moment i sense cap tipus de complicació, es prepara un plat digne d'una boda.


Ens farà falta.

5 cues de rap
2 creïlles
2 cebes
5 dents d'all
1 got (dels d'aigua) de caldo de peix
Una culleradeta de pebre roig
Colorant
Pebre blanc
Una branqueta de jolivert (opcional)
Oli d'oliva
Sal


L'ideal és que el rap siga fresc però hui he utilitzat unes cues que tenia en el congelador per allò de la improvisació. També sòlc tindre caldo de peix congelat. Si no fóra eixe el cas vostre i podeu anar a comprar amb antelació, podeu preparar el caldo posant a coure en una cassola amb aigua, els caps del rap, el colorant, una branquetes de jolivert i sal. Mentres pelar i tallar les creïlles a rodanxes d'un centímetre aproximadament, els alls laminats i la ceba en juliana. Calfarem en una paella oli i daurarem lleugerament les tres coses. En una safata de forn col•locarem el contingut de la paella de base, les cues de rap prèviament salpebrades per damunt, repartirem el pebre roig i un doll d'oli. Finalment tirarem el got de caldo de peix i ho ficarem en el forn precalfat a 200º durant uns 15 minuts. Sabrem que el rap esta bo quan vegem que la carn comence a separar-se de l'espina central. Un vinet blanc sec i sobretot fresc acompanyarà molt bé.

5 comentaris:

Marta CuinaDiari ha dit...

Kiko, per a ser pensat i fet t'ha quedat genial! ha d'estar boníssim! Marta

ElPasaplatos ha dit...

Kilo, ¿Como te dio tiempo a descongelar el pescado y el caldo? O lo pusiste a dorar congelado?

Kiko ha dit...

Jose:
El micro-ondas hace milagros cuando hay prisa

Kiko ha dit...

Jose:
El micro-ondas hace milagros cuando hay prisa

Unknown ha dit...

Bonissim, jo le fet a vegades així.. relativament ràpid i resultat exelent.... es alló de l'àvia; si el producte es bo... cap problema... felicitats kiko..