diumenge, 1 de juliol del 2012

CASSOLETA DE VERDURES



Ha arribat l'estiu i és temps d'aprofitar al màxim les verdures, hortalisses i fruites que adornen amb el seu color els nostres mercats. També abellix menjar en terrasses o jardins i els menús es tornen més lleugers i fàcils de preparar. Ací teniu una mostra d'això.

Com sempre, per a 4 persones:


1 carabasseta o carabassi
1 albergina
1 ceba
1 pimentó roig
1 pimentó verd
200 ml salsa tomaca (ja fregida)
150 g de bacon (o un altre tipus de carn)
4 ous
1 culleradeta de les de café d'orenga
1 culleradeta de les de café de romer
Oli
Sal
Pebre

Netegem les verdures, les pelem i les tallem en daus xicotets. En una cassola de fang amb prou oli anirem sofregint la verdura per separat i reservant. Una vegada tot sofregit ho incorporarem a la cassola i afegirem el bacon tallat en tires fines i la salsa de tomaca. Ho deixarem uns minuts, salarem i empolvorarem amb les herbes i el pebre. Per ultim afegirem els ous i ho ficarem en el forn precalfat a 200º fins que estos quallen (no més de 5 minuts) . A mullar pa. Per a aquells que no són molt amics del bacon, podeu substituir-ho per carns com a pollastre, conill o costelles de porc. En este cas tindreu que sofregir-la abans que les verdures. Bon profit