divendres, 29 de febrer del 2008

ARRÒS CALDÓS AMB ABADEJO I ESPINACS


La cuina de la nostra costa és una de què mes ha patit pel contacte amb el turisme. La pacient elaboració de plats amb ingredients frescos s'ha anat substituint moltes vegades pels ràpids i econòmics menús turístics. He ací un plat, barat on els hi haja, en el que l'arròs, una vegada més, es convertix en ingredient principal.


Per a 4 persones

300 gr. d'arròs.
200 gr. d'abadejo.
400 gr. d'espinacs.
4 cullerades soperes d'oli d'oliva.
1 tomaca.
1 creïlla mitjana.
Alls.
Safrà.
Pebre roig.
2 litres de caldo de peix

Remullar unes 4 hores abans l'abadejo canviant-li l'aigua tres o quatre vegades segons es veja. Sofregir l'abadejo i traure-ho. Preparar una picada amb els alls, la tomaca i el pebre roig. Sofregir a continuació. Afegir el caldo en una proporció sis vegades al volum de l'arròs. Trossejar les creïlles i espinacs i afegir conjuntament amb l'abadejo. Deixar bullir uns quinze minuts afegint a continuació l'arròs, el safrà i la sal fins al seu punt. Quinze minuts més i apagar el foc. Deixar reposar 5 minuts i servir