diumenge, 1 de maig del 2016

TRUITA D'ESPÀRRECS


Tenim a casa una xicoteta zona on ens creixen espàrrecs. La seu baixa aportació calòrica i el diürètic que són els fa ideals per a dietes d'aprimament però preparats a la planxa, al vapor o com a màxim, com hui que faré una truita amb ells.

Ens farà falta:

½ manoll d'espàrrecs
2 dents d'all
2 ous
Un pessic de comins
Oli d'oliva
Sal

Tallar fins els espàrrecs des de la punta fins que comencem a notar que es fan durs i costen de tallar. Rebutjar la resta. Filetejar els alls. Posar oli a calfar en una paella xicoteta i anar confitant els alls. Poc abans que comencen a daurar-se, tirar els espàrrecs, un pessic de sal i uns pocs comins. Tapar i coure a foc fluix sense deixar que es cremen. Mentrestant, batre els ous. Quan vegem que els espàrrecs estiguen ja fets, destapar, deixar que s'evapore el poc caldo que hi haja. Tirar els ous i quallar. Senzill veritat. Els espàrrecs tenen mal maridatge però si voleu acompanyar de vi, proveu amb un fino o una manzanilla fresca.