dissabte, 31 de gener del 2015

ARRÒS CALDÓS AMB GAMBONS I CALAMAR


Ara que ja fa fret abellix un bon arròs caldós i aprofitant que encara tinc gambons congelats que van sobrar del Nadal, hui prepararem un arròs espectacular i barat on els hi haja

Ens farà falta per a 4 persones:

8 gambons
¼ kg calamars xicotets
1 carxofa
¼ kg d'arròs
1 dent d'all
3 cullerades soperes de tomaca fregida
2 litres de caldo de peix
1 culleradeta de pebre roig
Safrà
Oli d'oliva
Sal


Pelar i picar l'all. Netejar els calamars llevant barca, boca, ulls i budells del seu interior, tallar-ho en anelles xicotetes i assaonar. Repassar els gambones i tallar-los els bigots. Pelar la carxofa i tallar-la en huit parts. Deixar-la en un bol amb aigua i llima per a evitar que ennegrisca. Calfar l'oli en una paella gazpachera i sofregir lleugerament els gambons i reservar. En el mateix oli sofregir el calamar i reservar. Continuem amb la carxofa i l'all ben picat. Afegim la tomaca, el pebre roig, mesclem tot i de seguida reguem amb el caldo. Quan comence a bullir afegir l'arròs, el calamar, sal i safrà. Deixar coure a foc mitjà uns 13 minuts. Repartim els gambones per damunt i coem 5 minuts més. Apagar i servir sense esperar. Jo ho he acompanyat d'un vi blanc fresc. Bon profit.