diumenge, 22 de juny del 2014

TRUITA DE CARABASSETA


M'ha sorprés prou que, al comentar amb amics i coneguts este tipus de truita, no hi haja molta gent que la faça. Motius dietètics no crec que siguen ja que la carabasseta té molt poques calories i moltíssima aigua. Dificultat de preparar-la, pràcticament cap i si teniu xiquets a qui no els agrada la verdura, ací tenim una forma de camuflar-la. Així que, anem a començar.

Necessitarem:

4 ous grans
2 carabassetes mitjanes
2 cebes mitjanes
Oli d'oliva
Sal

Pelar i picar la ceba. Tallar les carabassetes a rodanxes fines. En una paella prou gran com per a què càpia tot i que no s'apegue, (antiadherent) calfarem oli i sofregirem, a foc mitjà, la ceba fins que quasi comence a transparentar. Afegir llavors la carabasseta i salar-ho. Remenar de tant en tant per a què es mescle bé. Mentres batrem els ous en un bol i tirarem un pessic de sal també. Una vegada vegem que la carabasseta està blaneta, escorrerem l'aigua que puga haver soltat, deixarem refredar uns minuts perquè no ens qualle l'ou i abocarem la mescla en el bol. Mesclarem bé. Mullar a penes la paella una altra vegada amb un dollet d'oli, estendre-ho bé, tirar el contingut del bol dins i quallar la truita pels dos costats. Per a donar-li la volta ens ajudarem d'un plat. El temps de cocció depén ja del més o menys sucosa que ens agrade. Bon profit."