diumenge, 8 de juny del 2014

PAELLA DE LLOBARRO, ESPINACS I ALLS



La gastronomia del nostre país, a diferència de la majoria de la resta del món, no utilitza l'arròs com a acompanyant d'altres ingredients si no que, normalment, li assigna el paper de protagonista des de temps immemorials. Sense cap tipus de dubtes, la paella és el plat més conegut i hui prepararem una utilitzant, com ha de ser, ingredients de temporada.

Per a 4 persones

1 llobarro (millor salvatge)
400 g d'arròs
300 g d'espinacs
12 cues de gamba
12 dents d'all
1 calamar mitjà
1 tomaca madura
Safrà
1 cullerada (de les de café) de pebre roig dolç
1.5 litres de caldo de peix
Oli d'oliva
Sal

Demanar en la pescateria que ens netegen, destripen i tallen en tallades de poc més o menys un dit de grossor el llobarro. Salar-la. Netejar, pelar, tallar en anelles xicotetes i salar el calamar. Separar les dents d'all i fer-los un tall en el llom però no cal pelar. Calfar oli en la paella i sofregir el calamar, els alls i els espinacs. Pelar i picar la tomaca. Sofregir el tomaca. Quan esta comence a agafar color, afegir l'arròs, el pebre roig i donar-li a tot unes voltes. Ha arribat el moment de regar tot amb el caldo bullint. Afegir el safrà, salar, repartir els trossos de llobarro al voltant de la paella i coure 10 minuts a foc fort i 7 a foc moderat. Deixar reposar 5 minuts i a menjar