dissabte, 28 de desembre del 2013

GAMBO BULLIT



S'acosta el cap d'any i a molts els agrada tancar-ho o obrir el següent menjant un poc de marisc. Per a tots aquells que no poden o no volen pagar els seus astronòmics preus, especialment en estes dates, hui vaig a presentar-vos al gambó, Es tracta d'un crustaci de la família dels llagostins de color rogenc i gust suau. Es poden menjar a la planxa o bullits. El seu preu, esta al voltant dels 8 o 9 euros el quilo. Hui els provarem simplement bullits.

Haurem d'abastir-nos de:

Gambons
Llorer
Sal

Els posarem en aigua ben salada durant un parell d'hores abans perquè es re hidraten. Escórrer-los. Calfar aigua en una casserola, tirar-li 70 g de sal per litre d'aigua utilitzada i 4 fulls de llorer. Quan comence a bullir tirar els gambones a poc a poc. Veurem que l'aigua deixa de bullir, esperar que bulla novament i comptar llavors 2 minuts. Retirar els gambons del foc i ficar-los en un bol amb aigua molt freda (amb glaçons de gel) i sal per a refredar-los de seguida. Escórrer i a menjar. Un vi blanc fresc d'agulla per a acompanyar vos anirà bé