diumenge, 29 d’abril del 2012

ENSALADA TEMPERADA DE LLAGOSTINS I BOLETS



Tenim tendència a pensar que les ensalades només abellixen quan la calor ofega i no és així. Durant tot l'any, menjar-se una bona ensalada ens proporciona vitamines i nutrients cardiosaludables. En que no ens passem amb la sal i l'oli, podem disfrutar d'un plat que millorarà, sens dubte, la nostra salut. La de hui serà una ensalada temperada, és a dir, que combinarem verdura fresca freda amb ingredients passats pel foc.

Com sempre, els ingredients són per a 4 persones.

¼ kg llagostins bullits
100 g de favetes baby congelades
100 g de pernil
1 bossa de mescla d'encisams
½ kg de bolets (també poden ser congelats)
1 tomaca
1 taronja
2 dents d'all
Oli d'oliva
Vinagre de mòdena

En un casset posarem a calfar un poc d'aigua amb sal i quan comence a bullir tirarem les favetes. Deixarà de bullir uns moments i després començarà altra vegada. Des d'eixe moment comptar 4 minuts i retirar del foc. Pelar els llagostins, reservar i trossejar les cues. Picar el pernil en trossos molt fins (o podeu fer el que jo, comprar un paquetet que ja ve picat) . Pelar i picar els alls. Pelar la taronja i trossejar-la. Tallar la tomaca a rodanxes. En una paella calfem oli i sofregir els alls. Abans que comencen a prendre color, tirar els bolets trossejades i deixar sofregir fins que es queden sense caldo. És el moment de tirar el pernil, les favetes i els llagostins i li donarem a tot unes voltes per a què quede ben mesclat . Muntarem l'ensalada. Primer col•locarem en una safata prou gran per a què ens càpia tot, la mescla d'encisams com a base. Repartir els trossos de tomaca i la taronja per la part exterior. Abocar el contingut de la paella en la part central del plat. En la mateixa paella que hem utilitzat, calfar un poc més d'oli i un dollet de vinagre de mòdena i regar per damunt tota l'ensalada. No cal sal ja que el pernil li donarà el puntet necessari. Bon profit