dissabte, 14 d’abril del 2012

ENSALADA DE TARONJA I ABADEJO


Ja hem comentat les virtuts de la taronja. És idònia per a curar refredats, actua com antioxidant, ajuda a cremar greixos, prevé l'arteriosclerosi, la seua potassa actua com a depuratiu, el seu acid cítric desinfectant, la seua fibra regula l'extrenyment i gràcies a la gran quantitat de varietats existents, podem trobar-les en el mercat pràcticament durant tot l'any. Qui dóna mes?. Hi ha inclús dietes a base de taronja. Normalment pensem en elles com a fruita, però no cal oblidar que tenen altres utilitats. Hui prepararem una ensalada sent estes un dels seus principals ingredients. La majoria de les ensalades tenen com a base l'encisam i la tomaca, per això a vegades la gent les considera poc abellidores, s'avorrix i deixa de preparar-les. Si li tirem un poc d'imaginació veurem que hi ha un muntó de combinacions possibles i saborosíssimes i si tenim en compte que hui en dia, hi ha cada vegada més tendència a preparar plats d'elaboració ràpida, podrem veure en elles, una perfecta solució per a les nostres necessitats gastronòmiques.

Com sempre, per a 4 persones, necessitarem:

300 de d'abadejo dessalat
3 taronges,
2 cebes tendres
Oli d'oliva
Vinagre
Sal

Jo crec que no hi ha res més senzill de preparar que l'ensalada de hui. Només cal tallar en tires fines la ceba tendra i deixar-la una estona en aigua i un dollet de vinagre perquè no estiga tan forta. Mentres pelar les taronges, llevar-los la part blanca i tallar-les en gallons fins. En una safata redona colorarem els gallons en la part exterior, adornarem per damunt amb tires de ceba i en el centre posarem l'abadejo trossejat i la ceba que sobre. Només queda salar i adobar-la amb un bon oli d'oliva.