diumenge, 24 de gener del 2010

ESTOFAT DE SÉPIA

La nostra zona té un entorn marí amb personalitat pròpia i una cuina que ha sabut traure el millor de cada un dels productes que tenim, tant de la nostra horta com de la mar. La recepta de hui és un senzill plat, típic dels ranxos que s'elaboraven a les barques de pesca. Com sempre, per a 4 persones haurem d'abastir-nos de:

2 sépies
2 creïlles grans
3 fulles de llorer
5 dents d'all
2 cebes mitjanes
10 ametles
2 llesques de barra de pa (millor dur)
1 cullerada de pebre roig
1 poc de pebre negre
¼ litre de vi negre
½ litre d'aigua
Oli d'oliva
Sal

Netejar, trossejar i salar la sépia. Pelar i tallar la ceba en trossos grans i la creïlla en trossos xicotets. En una paella gazpachera sofregir la sépia i retirar. En el mateix oli sofregir el llorer, els alls i la ceba fins que comence a transparentar, moment en què tirarem el pebre roig, el pebre i li donarem un parell de voltes. Tornem a tirar la sépia i reguem amb el vi i l'aigua. Afegim les creïlles i un poc de sal i deixem coure a foc lent almenys ½ hora. Mentrestant, en una paella xicoteta sofregir les ametles i el pa. Triturar en el morter i uns 10 minuts abans d'apagar el foc, afegir-ho a la cassola i remoure un poc. Preparar bona cosa de pa per a mullar.

1 comentari:

Massitet ha dit...

Hola Kiko!
Et deixo aquest comentari per fer-te saber que hem incorporat el teu bloc als enllaços del nostres, que es diu Olleta de verdures.
Una de les coses que ens agrada fer és indexar tots els blocs de cuina escrits en català. És per això que t'incoporem.
Si tens cap inconvenient en constar-hi, per favor digue'ns-ho, que no volem posar a ningú que no vulgue estar...
Per cert, que m'alegra motl trobar un valencià com jo escrivit de cuina, encara que jo ho faig des de "l'exilí" barecelonauta...
Vaig a donar un miradeta al bloc, que he vist algunes cassoles amb molt bona pinta!

Salut!