És de tots sabut
que hui en dia, gràcies a invents com els hivernacles i a la globalització
mundial, és possible trobar verdures durant pràcticament tot l'any. Siga com
siga, no em cansaré de dir que, tant estes com les fruites, quan millor estan
és quan és la seua temporada. Des de primavera, fins al final de l'estiu, tenim
collita de les solanàcies, (tomaques, albergines, pimentons, etc.) Hui veurem
una senzilla recepta que podeu utilitzar tant com acompanyament d'altres plats
o com a plat principal.
Necessitarem:
1 ceba
1 albergina
½ carabasseta
3 creïlles no
molt grans
2 tomaques
1 carlota
2 fulletes de
llorer
1 tros de pernil
1 pimentó verd
Sal
Oli d'oliva
Tallem en tires
el pimentó, la carabasseta, la carlota i l'albergina. Pelar les creïlles. Pelem
i trossegem la ceba. En una cassola de fang prou gran com per a què ens càpia
tot, col·loquem les creïlles senceres, les tomaques també sencers i sense pelar
i anem omplint buits amb la resta de la verdura. Agreguem les fulles de llorer,
el tros de pernil, sal i un bon doll d'oli. Ho cobrim amb aigua i deixem coure
amb tapa fins que la verdura prenga color i les creïlles estiguen blanetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada