diumenge, 1 de març del 2015

REMENAT DE ESPARRECS DE MARGE


A finals d'hivern i principis de la primavera apareixen els espàrrecs de marge per la nostra terra. En un simple passeig pel camp i sabent distingir-los pots tornar a casa amb un manollet prou gran com per a preparar-mos una bona truita o, com hui, un sucós remenat.

Ens farà falta:

Un manoll d'espàrrecs de marge
4 ous
150 gr. de gules (o millor anguriñas que són més barates)
1 dents d'alls filetejats
Oli d'oliva
Pebre negre (opcional)
Sal

Partir amb les mans els espàrrecs en trossos de 2 o 3 centímetres, començant per la punta i baixant per la tija fins que trobem resistència. Rebutjar la resta. Pelar i tallar finament els alls. Calfarem oli en una paella i sofregir lleugerament els alls i els espàrrecs. Afegir les gules i mesclar bé. La gràcia del plat ve ara. En compte de batre els ous i després afegir-los a la paella, vos recomane que els tireu directament a la mateixa, salar, pujar el foc i després remenar sense parar fins que comencen a quallar. Servir sobre una tosta de pa.