diumenge, 18 de maig del 2014

SUQUET AMB LETXA O BOQUETA GROGA


A Setembre del 2010 ja vaem preparar en este blog un arròs caldós amb letxa. Com es tracta d'un peix molt versàtil gastronòmicament parlant, hui farem un senzill suquet per a xuplar-se els dits.

Com sempre, per a 4 persones, ens farà falta:

1 kg de letxa (o boqueta groga)
4 galeres
1 cuch pebre roig (de les de café)
1 dl oli oliva
Sal
1,5 got de caldo de peix
3 dents d'all
1 tomaca madura
1 creïlla gran


Tallar la lletxa, una vegada neta i estripada, a rodanxes de 1cm aproximadament. Salar-la. Pelar les creïlles i tallar-les també a rodanxes de 1 cm. Pelar i picar tomaca i alls. Calfar oli en una cassola i sofregir creïlla i alls. Agregar la tomaca, salar i una vegada fregida, afegir el pebre roig, donar-li un parell de voltes i tot seguit, regar amb el caldo. Al bullir, rectificar de sal i deixar coure uns 5 minuts. Afegir el peix i les galeres i coure tot junt uns 12 minuts mes