dissabte, 8 de març del 2014

PAELLA DE RAP I CARXOFA


Res més lluny de la meua intenció quan pose la paraula paella l'usurpar este nom a la immortal paella valenciana amb denominació d'origen. Únicament vull indicar als seguidors d'este blog que es tracta d'un arròs sec fet amb la paellera o paella de dos anses que tots coneixem. Resulta que hui estava de neteja del congelador i amb les restes que hi havia i alguna coseta més he improvisat este arròs.

Com sempre, per a 4 persones:

400 g d'arròs
1 cua de rap congelada
2 carxofes
4 gambes (estes eren fresques)
Unes cues de gambes pelades congelades que em quedaven
Tres o quatre boletes d'espinacs congelades que quedaven també)
1.5 litres de caldo de peix (sempre tinc caldo congelat en ma casa)
3 alls
1 culleradeta (de les de café) de pebre roig dolç
1 tomaca madura
Unes branquetes de jolivert
Oli d'oliva
Sal
Descongelar el rap, tallar-ho a rodanxes d'1 centímetre aproximadament i salar-ho. Llevar les fulles externes de les carxofes i tallar-les a rodanxes de ½ centímetre. Deixar-les en un bol amb aigua i unes gotes de llima perquè no ennegrisca) . Descongelar i posar a bullir el caldo. Preparar una salmorreta picant en el morter la tomaca pelada, els alls, el jolivert i un bon pessic de sal. Calfar oli en la paella i donar-li un parell de voltes a les gambes i reservar. En el mateix oli sofregir les carxofes i retirar també. Agreguem la salmorreta i després afegim els espinacs. És el moment de tirar l'arròs a què donarem un parell de voltes i el pebre roig. Tot seguit reguem tot amb el caldo, pugem el foc i repartim les carxofes, el rap i les cues de gamba. Provar de sal per si haguera que afegirne. L'últim, col•locar les 4 gambes d'adorn. Deixar coure 10 minuts a foc fort i 7 a foc moderat fins a assecar el caldo. Deixar reposar 5 minuts i a menjar i a menjar. Fixar-vos que pinta té. Nota. No cal que vos diga que si en compte de congelat, utilitzem ingredients frescos, molt millor.