diumenge, 3 de novembre del 2013

PAELLA DE DORÀ I ESPINACS


La dorà és un peix amb una taca daurada entre els ulls i laterals platejats que m'encanta. Fa prou anys, quan en les nostres costes abundava el peix, era molt fàcil aconseguir alguna peça en estat salvatge de bona grandària. Hui en dia és encara més senzill perquè, gràcies a l'acuicultura, ja es crien en granges i el seu preu ha baixat prou però, sense cap tipus de dubtes, la qualitat de la seua carn no és la mateixa. Les maneres més comunes de guisar-la és a la sal o al forn, però hui disfrutarem d'un arròs excepcional amb una d'elles.

Ingredients per a 4 persones.

400 g arròs
1 dorà
300 g d'espinacs
½ pimentó roig
12 cues de gamba
12 dents d'all
1 calamar
1 tomaca madura
1 culleradeta pebre roig
Safrà
1.5 litres de caldo de peix
Oli d'oliva
Sal

Netejar, tallar a rodanxes d'1 cm i salar la dorà. Tallar en tires el pimentó roig. Netejar el calamar, salar-ho també i tallar-ho en trossets xicotets. Separar les dents d'all del cap, fer-los un tall en el llom però deixar-los sense pelar. Calfar oli en la paella i sofregir el pimentó, alls i calamar. Afegir els espinacs (ens pareixerà molt però de seguida es reduïxen) . Continuem amb la tomaca pelada i picada. És el moment de tirar l'arròs, donar-li un parell de voltes, afegir el pebre roig, rememar i de seguida regar amb el caldo calent. Escampar per igual el contingut de la paella. Pujar el foc i quan comence a bullir rectificar de sal, tirar el safrà, afegir els rodanxes de daurada i finalment les cues de gamba. Deixar coure 10 minuts a foc fort i 8 a foc moderat. Apagar el foc, deixar 5 minuts reposant i a la taula.