dissabte, 23 de febrer del 2013

ARRÒS MELÓS AMB ABADEJO I FLORICOL


Fa més de 4 anys ja vam veure en este blog, que es podia fer un bon arròs sec o paella amb ingredients tan senzills i barats com són l'abadejo i la floricol. Hui provarem un arròs melós amb els mateixos ingredients.

Per a això, com sempre per a 4 persones, ens farà falta:

300 g d'abadejo dessalat
400 g de floricol
400 g d'arròs
2 dents d'all
Litre i mig de caldo de peix
1 tomaca madura
Pebre roig
Safrà
Oli d'oliva
Sal
  
En un calder de ferro calfar oli, sofregir els alls sencers, retirar i picar en el morter junt amb un parell de pessics de sal. Tallar la floricol en ramells xicotets i sofregir en el mateix oli. Retirar també. Continuem amb l'abadejo trossejat igualment xicotet . Sofregirlo un poc. Jo ho he comprat ja dessalat per a avançar, però si vos agrada més l'altre, ja sabeu que heu de deixar-ho unes 24 hores en aigua i canviar-la unes 4 vegades. Retirar i sofregir la tomaca pelada i picada. Tornar tot el sofregit al calder, afegir unes culleradeta (de les de café) de pebre roig, donar-li unes voltes i regar amb el caldo calent. Tirar safrà, deixar bullir a foc fort tot junt uns 5 minuts. És el moment de afegir  l'arròs, rectificar de sal, abaixar el foc fins a aconseguir una ebullició regular i deixar coent uns 18 minuts. Apagar el foc i deixar reposar uns 3 minuts més abans de menjar-ho.

Mentres m'esperava m'he menjat 4 navaixes fresquíssimes a la planxa i un gotet de vi blanc a la seua temperatura que per a què vos vaig a comptar.

Nota. Ja sabeu que la quantitat de caldo que s'indica és sempre orientatiu. Si abuseu del foc fort necessitàreu  més i si utilitzeu cassoles o paelles gazpacheras de boca ampla, major serà l'evaporació i més caldo haureu de posar. Per als que no domineu excessivament el tema, jo vos aconselle que tingueu preparat caldo de sobra per si haguéreu d'afegir un poc. La textura que vos ha de quedar el nom ho diu, melosa. Bon profit.