diumenge, 11 de novembre del 2012

REBOSAT DE PEIX


És de tots conegut l'afició que tenim per estes terres a la tapeta i la cervesa. El plat de hui ho he vist per molts bars de l'interior i puc dir-vos que a mi personalment m'encanta. La quantitat de líquid en aliments com el peix fa recomanable utilitzar la tècnica de l'arrebossat a fi d'evitar que al ficar-los en oli bullint, reaccionen esguitant  tota la cuina amen de que no ens creme. És per això que hui explicarem com preparar un bon arrebossat de peix però és extensible a qualsevol altre producte (verdures per exemple),

Ens farà falta:

Peix blanc (recomanable lluç sense espines)
Farina
Rent
Oli
Colorant
All
Sal

Tallar el peix en trossos d'uns 4 centímetres i salar-ho. La gràcia de l'arrebossat és aconseguir eixe color daurat uniforme i que ens quede el peix sucós (ni cru ni ressec) . Per a això la primera cosa que farem és en un bol tirarem la farina, la sal, el colorant i el rent (procurant que no queden grums) i, una vegada mesclat, anirem afegint aigua a poc a poc i remenant bé fins a aconseguir una massa homogènia. Afegir l'all ben picat, mesclar i deixar reposar una mitja horeta en la nevera. Calfar en una paella prou  oli fins que agafe una temperatura alta. Passar primer que res els trossos de peix per la massa de manera que quede ben impregnat (podem ajudar-nos d'un parell de culleres si no volem embrutar-nos els dits) . És el moment de passar-ho per l'oli per ambdós costats fins que la massa es quede de color daurat, traure-ho i posar-ho sobre paper absorbent a fi que ens solte l'excés de greix. El truc és fregir només uns pocs trossos cada vegada ja que en cas contrari l'oli perd temperatura i no ens quedarà bé. Bon profit.

1 comentari:

Unknown ha dit...

hola Xavier: anava buscant mussina seca i vaig trobar el teu blog m'encanta, llegint receptes vaig trobar aquesta, però no que és el "rent". podries dir-m'ho.