dissabte, 15 de setembre del 2012

SARDINES TORRADES


Encara estem en temporada de la sardina i una de les coses que més m'agrada fer al setembre que ja no apreta tant la calor, és una barbacoa amb sardines fresques.

Ingredients:

Sardines
Llima (opcional)
Oli (opcional)
Sal grossa

Repassar un poc les sardines en aigua, salar-les i, sense destripar ni llevar les escates, col·locar-les en la graella prèviament calfada. (així ni s'apeguen ni es desfan al traure-les) . Girem la graella en uns minuts perquè es torren per l'altre costat i a la taula. Hi ha qui posa unes gotes de llima o un dollet d'oli abans de menjar-se-les. Un vinet blanc fresc no molt afruitat vos anirà que ni pintat.

Si la barbacoa la teniu a l'aire lliure i la plutja vos fot el dia, també les poden fer amb la planxa, que procurarem estiga ben calenta i mullada lleugerament amb un dollet d'oli (perquè no s'apeguen). L'inconvenient és que haureu de donar-les la volta una a una amb l'ajuda d'una espàtula.

Per ultim, si viviu en un pis i no voleu que tota la finca sàpia que es el que mengeu eixe dia, vos aconselle les feu al forn precalfat a 200º. Forreu una safata de forn amb paper d'alumini (així no s'embruta) , tirar un pessic de sal, les sardines damunt i després tornem a salar. Abans dels 10 minuts, depenent de la grandària, estaran torrades i bones per a menjar.