diumenge, 16 de gener del 2011

EL PASSAMAR

Amb tota seguretat, més d'un dels què llegiu este blog estareu intentant fer dieta o, almenys, pensant en els tres pobles que ens hem passat, menjant i bevent, estes passades festes. El plat de hui és més que apropiat per als que volem llevar-nos eixos quilets que hem agafat ja que es tracta de peix torrat. Si, així de simple. I és que hui comentarem el passamar, també conegut com moixó del fons o platero, peix que pot pescar-se, sempre amb l'art de l'arrossegament, per tota la costa occidental europea i també, en el nostre mar Mediterrani. Gastronòmicament parlant, té una carn sense a penes espines, de gust i textura prou interessant i, el millor, que perd l'escata amb molta facilitat. Sol créixer fins a una grandària màxima d'uns 15 cm pel que no sol aparéixer en guisats o en arrossos. El més recomanable és, o bé torrats a la planxa o fregits amb o sense farina.

Els ingredients molt simples,

Passamars
Llima

Netejar-los bé, (no cal destripar-los donades les seues dimensions), salar-los i passar-los per la planxa lleugerament. Els donem la volta, un parell de minuts més i al plat junt amb un tros de llima per a qui vullga agregar-li unes gotes. Un vinet blanc sec i fresc vos anirà de perles.