dissabte, 2 d’octubre del 2010

ARRÒS MELÓS AMB SÉPIA

Antany, el nombre de plats que es preparaven a bord de les barques de pesca era molt limitat: Calder, l'anomenada sopa de piló (de la que parlarem més avant), arròs caldós o melós, a vegades amb polp i a vegades amb sépia i poc més. El de hui, bé podria ser un d'eixos plats.

Per a 4 persones

350 g arròs
1 sépia gran
2 litres de caldo de peix
2 tomaques madures
1 floricol xicoteta
2 carxofes
4 bajoques llargues
4 alls
Unes rametes de jolivert
1 nyora
Safrà
Oli d'oliva
Sal

Netejar la sépia, tallar-la en trossos xicotets i salar-la. Desfullar la part exterior de les carxofes i tallar-les en 4 parts cada una. Separar 8 ramets de floricol i trossejar les bajoques. En una cassola calfar l'oli i sofregir la nyora i retirar-la. En el mateix oli sofregir la sépia i la verdura. Mentres picar en el got de la batedora o en el morter, la tomaca pelada, la nyora, els alls, la sal i el jolivert. Afegir i sofregir el picada. Quan la tomaca comence a prendre color, abocar el caldo i el safrà i deixar bullir durant uns 15 minuts fins que vegem que la sépia estiga tendra. És el moment de tirar l'arròs. Deixar coure a foc moderat uns 18 minuts. A mitat de cocció rectificar de sal si fera falta.

3 comentaris:

El pare ha dit...

Arròs amb sèpia i quatre verdures, no cal gaire més. La pinta que fa és extraordinària.

Pepa ha dit...

Qualsevol dia d'aquests estic cuinant aquesta recepta.

INMA ha dit...

Hola kico, ha segut un plaer coneixer la teva pàgina.
Soc de València, Peró he viscut per mes llocs, i provar coses noves i tradicionals... I m'encanta fer menjars a casa.
L' altre dia a Alcoi vaig donar una llista dels teus melosos als amics per a que triaren, i va eixir aquesta recepta. va ser un eixit, boníssim... Crec que et visitarem sovint. Gracies!