dilluns, 15 de març del 2010

PAELLA AMB CEBA, OUS DE SÉPIA I ABADEJO

Es diu que mai s'ha de posar ceba a la paella ja que esta ablanix l'arròs i, en cas de fer-se, el sofregit no ha de portar tomaca. Jo tinc seriosos dubtes sobre tal afirmació pel que he estat indagant per ací i no són poques les persones que tradicionalment han estat preparant paelles espectaculars combinant la ceba amb diferents ingredients (abadejo, verdures variades, etc). Vos propose que veieu esta i que cada un traga les seues pròpies conclusions.

Com sempre, per a 4 persones necessitarem:

400 g arròs
½ kg ous de sépia
200 g d'abadejo dessalat
2 o 3 cebes segons grandària
1.3 litres de caldo de peix
3 nyoras
2 dents d'all
2 tomaques
Jolivert
Safrà
Oli oliva
Sal

Calfar oli en la paella i sofregir les nyores. Retirar-les i en el mateix oli sofregirem la ceba tallada en juliana (com si fóra per a ensalada). Després afegir als ous de sepia prèviament salads. Preparar en el morter o millor amb una batedora, una picada amb les tomaques, les nyores, els alls i el jolivert. Incorporar-ho a la paella i quan la tomaca estiga fregida afegir l'arròs que remourem durant dos minuts i immediatament agregarem el caldo bullint. Procurarem que els ous estiguen ben distribuïts per tota la paella i quan alse el bull repartirem l'abadejo esmollat, afegirem el safrà, la sal, deixarem bullir 10 minuts a foc fort i 8 a foc moderat. Si heu jugat bé amb el foc, en eixe moment s'haurà acabat el caldo i començarem a sentir com sofrig l'arròs, és l'hora d'apagar el foc i deixar-la reposar uns minuts abans de servir. La paella tradicionalment s'ha posat en el centre de la taula i tots han menjat en ella, però ja sabeu que sobre gustos……….

4 comentaris:

Xavier ha dit...

M'ha agradat molt el teu blog... He estat mirant les receptes i les trobe molt interessants. Ets de Xàbia?

A partir d'ara et seguiré des del meu blog!

Una salutació!

Jobove - Reus ha dit...

canvia la ceba per calçots (suggeriment)

dono una ullada al teu blog
salutacions des de Reus

Joan Pons ha dit...

Espectacular la paella en ceba.

La versió de La Font d'En Carròs és una miqueta més senzilla ja que només porta baejo, ceba i creïlla i, antigament, se l'anomenava també paella pobra. Per mi, si està ben feta i queda al punt, és un dels millors menjars.

Podeu veure alguna cosa més d'estil tradicional a http://lameuacuineta.blogspot.com

Enhorabona. Fantàstic el vostre blog. Vos felicite.

PACO BO3 ha dit...

M`AGRADA EL TEU BLOG SOC D´OLIVA, LA PAELLA EN SEBA ESPECTACULAR, CONEIXEU EL ARROS AL FORN AMB TONYNA, O LES PEBRERES FARÇIDES AMB TONYNA, UFFF ES PERA MORIRSE MENJANT,EL MEU COMPANY FA LA PAELLA EN ALBARGINA SIGRONS Y CARN, LA TINC QUE PROVAR