diumenge, 31 d’agost del 2008

LA MUSSOLA

La mussola és un peix de carn atapeïda, de la família dels taurons que s'alimenta de xicotets peixos i crustacis i que es peixca amb el palangre o “a l'arrossegament”. En Andalusia és més coneguda amb el nom de Cazon i és molt freqüent la seua presentació en adob i fregida. En la nostra Comunitat Valenciana el seu consum no està tan generalitzat, no obstant això, hi ha gran varietat de maneres de cuinar-la, en paella, guisada, arrebossada, en arròs caldós, assecada al sol etc. La de hui és una recepta molt senzilla de fer i necessitarem per a 4 persones:

400-450 g de mussola (2 peces)
½ kg de creïlles
100 cl oli
1/2 got vi blanc
Aigua
4 dents d'all
6 grans de pebre negre
1 cullerada de les de café de pebre roig
Jolivert
Farina
Sal



Salar i tallar la mussola en trossos d'uns 5 cm aproximadament. Calfar l'oli, enfarinar-la lleugerament, sofregir-la i reservar-la. En un morter preparar una picada amb sal, l'all, el jolivert, el pebre roig i el pebre. Pelar i tallar les creïlles i fregir-les a foc lent en una paella gran. Afegir la picada i donar-li unes quantes voltes a tot. Regar amb el vi i acabar de cobrir el guisat amb aigua. Pujar el foc i quan comence a bullir, abaixar-ho al mínim altra vegada, afegir el peix reservat i coure uns 15 minuts més. Rectificar de sal si fera falta.