diumenge, 29 de juny del 2008

BLANQUILLO

Este guisat mariner és típic de la zona sud d'Alacant i de l'illa de Tabarca. I s'anomena “blanquillo” perquè no s'usa ni safrà ni altres colorants. El color ens ho donarà la nyora i la tomaca. El peix que s'utilitza pot variar (lechola, mero, rap etc). Hui gastarem este últim i necessitarem:

1 kg rap
3 nyoras
2 tomaques
1 litre d'aigua o millor caldo de peix
2 creïlles
2 naps
200 g de penques
200 g de bajoques verdes amples
200 g de col o ceba (opcional)
2 carlotes
2 fulles de llorer
4 alls
Oli d'oliva
Sal

En una cassola gran de fang sofregir les nyores, els alls picats i la tomaca triturada. Picar les nyores amb sal en el morter i afigir-ho a la cassola junt amb l'aigua o caldo de peix, les creïlles i verdures netes i trossejades xicotetes i el llorer. Deixar coure uns 15 minuts. Mentres netejar, trossejar i salar el rap. Picar el jolivert. Afegir el rap i el jolivert i coure uns 15 minuts mes fins que la carn del rap comence a separar-se de l'os. Preparar un all i oli, tirar en una tassa un parell de cullerades i regar-ho amb un poc del caldo de la cassola, mesclar i reservar. Lleve-ho el llorer i servir calent escampant el contingut de la tassa per damunt del guisat.
Hi ha qui prepara este plat sense el sofregit inicial, posant en una cassola amb l'aigua o el caldo, tota la verdura i despres afig les creïlles i el peix. També hi ha qui utilitza ceba. Jo ací ho he provat amb col i queda molt bona però la veritat és que preval el seu sabor sobre la resta d'ingredients.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

We quarter all kinds of peerless value s that come up in a multiplicity of styles, colors and sizes at wholesale price.All [url=http://www.oyeahbridal.com/cheap-prom-dresses.html]prom dresses 2013[/url]
are sale-priced with clothes-horse styles juncture apparels including draughtsman uniting pull someone dotty a plunder, beach combining dresses, connubial gowns, bridesmaids dresses, prom outfits, cream girl dresses & maw dresses.Even we can purvey the services of slack largeness customization and without coupled with theory Reveal affordable astonishing joining dresses flash!delight in lascivious shopping, abash on solitary's sunday most plummy clothes unmistakably looking in behalf of the whacking jumbo blending with the facilitate of Oyeahbridal.


http://www.oyeahbridal.com/cheap-prom-dresses-2013.html

Anònim ha dit...

[url=http://sustiva-efavirenz.webs.com/]purchase Sustiva 500 mg
[/url] buy Sustiva 500 mg online
buy Sustiva 600 mg online
order Generic Sustiva 600 mg online

Anònim ha dit...

[url=http://amoxicilline.webs.com/]acheter Cofamox
[/url][url=http://acheter-amoxicilline.webs.com/]clamoxyl et alcool
[/url] Bioamoxi
clamoxyl
acheter Amoxival en ligne

Anònim ha dit...

[url=http://buy-methylprednisolone.webspawner.com/]methylprednisolone 4 mg vs prednisone
[/url] medrol adverse effects
methylprednisolone use in copd
medrol dosepak migraine